• Gemakkelijk retour
  • Gratis verzonden vanaf € 50,-
  • Persoonlijke service
  • Snelle levering
  • Scherpe prijzen
  • Veel producten uit voorraad leverbaar

Thermokleding dames kopen

1-22 van 22
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48
1-22 van 22
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48

Thermo kleding kopen

Naast je boven kleding is je onderkleding net zo belangrijk tijdens de wintersport. Het zorgt ervoor dat je goed warm blijft tijdens de wintersport. Het wordt ook wel thermisch ondergoed genoemd. Het thermisch ondergoed dames zorgt ervoor dat het lichaam warm blijft op de juiste momenten. Het thermo ondergoed voert zweet heel goed af. Hierdoor zal je lichaam beschermt worden tegen de kou. Hieronder leggen we kort uit waar je op moet letten bij het aanschaffen van thermo kleding mannen. 

Soorten thermo ondergoed

Waar bestaat warm onderkleding meestal uit? Meestal heb je tijdens de wintersport een thermoshirt dames aan en een thermo broek. Samen zorgen ze ervoor dat je tijdens de wintersport warm blijft en al het zweet afvoert tijdens het bewegen. Hoe draag je thermo kleding? Draag de thermo kleding direct op je huid. Dus doe er niet een laag onder. Er bestaat strake thermokleding maar ook thermo kleding die losser zit. De thermo kleding die straker zit is beter geschikt wanneer je veel zweet.

Wat is thermo kleding, hoe werkt thermo kleding?

Je draagt het thermogoed directop de huid. Tussen de huid en het ondergoed ontstaat stilstaande lucht. Hierdoor kan de thermokleding je lichaam makkelijk op temperatuur houden. Je lichaam hoeft ook minder hard te werken doordat de kleding je warm blijft houden. Hoe dikker de thermokleding hoe meer lucht er vast gehouden wordt. Als de thermo dunner is kan de thermo beter zweet afvoeren.                                       

Houd dus rekening bij het uitzoeken van thermo en kies iets wat bij jou past. Heb je het vaak koud? Ga dan voor een dikkere thermo die je makkelijk warm houd. Ben je iemand die veel zweet? Kies dan voor een dunnere strakere thermo die het zweet goed weet af te voeren.

Thermo ondergoed wintersport

Een vraag die we vaak krijgen is: "Waarom zou je thermo ondergoed dragen met de wintersport?". Tijdens het skiën en snowboarden verbruik je veel energie. De kans is groot dat je gaat zweten. Wanneer je geen thermo draagt zal het zweet niet goed worden afgevoerd. Hierdoor bestaat de kans dat je het koud krijgt door de wind of door neergslag. Wanneer je het eenmaal koud hebt is het moeilijk om weer goed warm te worden. Dit kost je lichaam veel energie. Je thermo beschermt je dus tegen de koud en zal je warm blijven houden.

Materiaal thermo kleding

Waar wordt thermo van gemaakt? Meestal wordt thermo gemaakt van syntetische producten of Merinowol. Beiden hebben voordelen en nadelen die we hieronder toelichten. 

Syntetische thermo: Deze thermo komt het vaakst voor en het materiaal waarvan het gemaakt is is kunsstof. Het materiaal voert zweet heel goed af en heeft daarnaast ook een fijn draagcomfort. Ook zijn de kosten van de thermokleding laag. Het materiaal heeft als nadeel dat het minder goed isoleert van de merinowol. Een ander nadeel is dat de zweetgeur zich sneller ontwikkelt dan bij de merinowol.

Merinowol thermo: Dit materiaal zorgt ervoor dat je lichaam heel goed geisoleerd wordt en regelt je lichaams temperatuur perfect. Deze thermo houd je ook warm ook al ben je nat. Daarnaast is een ander groot voordeel dat merinowol geur niet goed vasthoud. Hierdoor is de kans dat het gaat stinken erg klein. Het is vaak wel duurder dan syntetische thermo en het voelt wat zwaarder aan. Een ander nadeel is dat het vaak met de hand gewassen moet worden.

Merken thermo ondergoed bij Van Bellen

Het assortimentvoor thermo kleding dames is erg groot bij van Bellen. We hebben hieronder een overzicht van de belangrijkste merken die we verkopen.

Thermo ondergoed kleur

In het assortiment hebben we veel verschillende kleuren en patronen naast de merken. Hiervoor hebben we ook een kort overzicht gemaakt. 

  • Thermo ondergoed wit
  • Thermo ondergoed blauw 
  • Thermo ondergoed zwart

Thermo kleding sale

Voor de dames die van de sale houden hebben we heel het jaar verschillende items in de sale. Aan het einde van het seizoen hebben we vaak een sale thermo ondergoed en met black friday hebben we ook veel thermo kleding blackfriday deals. We hebben een ruim assortiment in verschillende prijsklasses en verkopen zowel goedkope thermo kleding als thermo kleding die van hogere kwaliteit zijn

Advies

We hebben al meer dan 40 jaar ervaring in de wintersport en helpen je graag met al je vragen. Dus heb je vragen over de thermokleding die je leuk lijkt? Stel je vraag dan in de winkel of via de whatsapp button.