• Gemakkelijk retour
  • Gratis verzonden vanaf € 50,-
  • Persoonlijke service
  • Snelle levering
  • Scherpe prijzen
  • Veel producten uit voorraad leverbaar

Thermo ondergoed heren kopen

1-17 van 17
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48
1-17 van 17
| Producten per pagina: 12 | 24 | 48

Thermo kleding kopen

Een belangrijk onderdeel om warm te blijven tijdens het skiën of snowboarden is je thermokleding. Een andere benaming voor thermo kleding is thermisch ondergoed. Het thermisch ondergoed heren heeft als functie het lichaam warm houden en het koel van het lichaam. Door het thermo ondergoed wordt zweet goed afgevoerd waardoor je beter beschermt blijft tegen de kou. Hieronder leggen we je kort uit waar je op moet letten bij het aanschaffen van thermo kleding mannen.

Soorten thermo ondergoed

De warme onderkleding bestaat meestal uit een thermo shirt heren en een thermo broek. De broek en het shirt zullen je tijdens de wintersport warm houden en al het zweet afvoeren. Maar hoe draag je thermo ondergoed? Je draagt de thermokleding altijd direct op de huid. Het zit vaak wat straker maar er is ook thermo kleding die losser zit. Als het wat strakker zit ligt de nadruk vaak meer op het afvoeren van zweet. 

Wat is thermo ondergoed, hoe werkt thermo ondergoed?

Doordat je het warme ondergoed direct op de huid draagt ontstaat er stilstaande lucht tussen je huid en het ondergoed. Hierdoor kan de thermokleding makkelijk je lichaam op temperatuur houden. Dit werkt in principe hetzelfde als bij een wetsuite. Je lichaam hoeft minder hard te werken om je op temperatuur te houden. Hoe dikker de thermo hoe meer lucht er vast gehouden wordt waardoor je warmer blijft. Wanneer de thermo dunner en straker is dan kan het sneller zweet afvoeren. 

Zoek dus thermo ondergoed uit wat bij jou past. Zweet je veel? Ga dan voor een iets dunner thermoondergoed die beter het zweet afvoert. Heb je het vaak koud? kies dan voor een wat dikker thermo kleding. 

Thermo ondergoed wintersport

Waarom zou je thermo kleding dragen tijdens wintersport? Onbewust vergt skiën en snowboarden veel energie. De kans dat je gaat zweten tijdens het skiën of snowboarden is veel groter dan je denkt. Het is dus super belangrijk dat je thermo draagt waardoor je het zweet goed kan afvoeren. Daarnaast zorgt het dragen van lagen voor extra warmte.

Materiaal thermo kleding

Thermo wordt over het algemeen van twee materialen gemaakt. Er is syntethetisch thermo en merinowol thermo. Beiden hebben voordelen en nadelen.

  1. Syntetisch: Deze thermo is gemaakt van kunststof en komt het vaakst voor. Syntetische thermo voert perfect vocht af. Ook is het draagcomfort van de kleding erg fijn. Daarnaast gaat het vaak lang mee en zijn de prijzen lager dan voor merinowol. De nadelen zijn dat het minder goed isoleert dan merinowol en dat zweetgeur zich sneller ontwikkelt. 
  2. Merinowol: Merinowol ondergoed heeft een fijne structuur en kan je lichaamstemperatuur goed regelen. Ook als het nat is kan de thermo je goed warm houden. Een ander groot voordeel is dat het geur niet goed vasthoud waardoor het altijd fris ruikt. De nadelen zijn dat het vaak duurder is, het wat zwaarder dan de kunststof thermo is en dat het vaak met de hand gewassen moet worden. 

Merken thermo ondergoed

Bij van Bellen verkopen we veel verschillende merken van thermo kleding heren. Hieronder hebben we een kort overzicht in de belangrijktste merken die we verkopen. 

Thermo ondergoed kleur

Naast de verschillende merken hebben we ook thermo in veel verschillende kleuren en patronen. Ook hiervan hieronder een kort overzicht van de verschillende kleuren die verkocht worden.

Thermo kleding sale

Bij van Bellen hebben we heel het jaar door verschillende items in de sale. Daarnaast hebben we vaak aan het einde van het seizoen sale thermo ondergoed. Of hebben we tijdens Black friday thermo ondergoed deals. Ook bieden we in verschillende prijsklasses thermo kleding aan. Zo hebben we goedkope thermo kleding, maar ook thermo kleding van hele hoge kwaliteit. 

Advies

Is het lastig om de je perfecte thermo kleding te vinden? Advies over thermokleding? Stel dan je vragen via de whatsapp button of kom langs in onze wintersport winkel.